Lägesrapport

Det har varit en lång och tråkig vinter och precis som för alla andra har man fått tränat på så gått man kunnat utefter väder och banförhållandena. Men nu tror vi äntligen att våren är här för att stanna! Vi passar på att köra en liten presentation och status av vårt fyrfota gäng.

Herme’s Cape har genomlidit en vinter till, han trivs inte alls när det är kallt ute. Men i och med att värmen smugit sig fram senaste veckorna så har han känts piggare och fräschare. Nu slipper han även träna på brodd viket är ett stort plus för honom. Vi hoppas banorna torkar upp lite mer nu när den riktiga vårvärmen verkar komma så ska vi gasa på lite.

Flinkman är en ny häst i träning sedan årsskiftet som kom till oss för att sättas igång efter en tidigare skada. En mycket stor och snäll herre, men med sina egenheter. Vi har nött in milen i kroppen på honom och han känns pigg och fräsch. Så fort det blir lite bättre fäste i banan ska han få lufsa på lite, men det känns som en rejäl häst så ska bli spännande.

Marielle Cape har tagit vinterträningen bra och har varit den som hållit bäst form över vintern. Vi kan inte annat än vara nöjda med hennes årsdebut och vi har laddat om inför lunchtävlingarna på Årjäng på onsdag. Vi har fräschat upp henne lite sedan senast starten och hon känns riktigt fin för dagen.

Tomorrow’s Dream verkar som om hon äntligen slutat växa och börjat kunna ta åt sig träningen. Vi får gneta på och hoppas hon nu kan börja ta större kliv framåt, men för dagen känns hon fin och vi kan nog sikta in oss på provlopp snart.

A Perfect Daughter är också ny och kom in i träning i början på mars för att sättas igång efter lite vinter vila. En snäll och trevlig tjej som har gjort alla rätt hittills. Hon ska också få börja sträcka lite på sig så fort banorna torkar upp, ska bli kul att få se vad det är för individ.

Calico Jack har varit sjuk i stort sätt hela vintern. Han låg bra till i träningen tills han blev sjuk och har i och med det hamnat längre efter än tänkt. Inte lätt att va småbarn, så det är bara att bita ihop och vänta ut det hela så får vi ta det lite som det kommer.

Chatterbox körde vi in i höstas och hon har tränat på bra under vintern. Det börjar bli dags att sänka henne i tider och vi siktar på att köra premie med henne innan Färjestad gör sitt sommaruppehåll.

Beachboy köpte vi på auktion i höstas och vi körde in honom i december. Han växer så det knakar och är i den trötta tonårs fasen. Men en riktigt fin och snäll kille som gjort alla rätt och tagit åt sig av milen i vagnen. Åter igen inväntar vi något bättre banor så så ska vi se om han kan röra sig lite fortare och fortfarande få ihop motoriken.

Jean Ango är våran åring u. Chantilly e. Campo Bahia. Nu när han lämnat mammas sida så anser han sig vara lilla avels kungen på Krontorp. Hans självförtroende är det inget fel på och han sköter sig i all hantering hittills och det är dags att börja se om han kan fortsätta med det även vid tömkörning.

Herme’s Cape
Flinkman
Marielle Cape
Tomorrow’s Dream
A Perfect Daughter
Calico Jack
Chatterbox
Beachboy
Jean Ango