Bli hästägare

Att äga travhäst.
Det finns många anledningar till att äga häst. En tävlingsform där spänningen och du blir ett med din hästen.
Du kan kan äga häst i olika former. Som privat person eller tillsammans med andra. Kanske är det ett företag som äger en häst eller en förening eller ett lag i ex ishockey eller fotboll. Man kan äga häst i olika bolagsformer handelsbolag eller aktiebolag. Man kan också döpa om sin häst till ett namn som passar företaget eller föreningen och det är en populär form av marknadsföring. Man kan även köpa in sig i en andelshäst. Oftast är det en mindre del men kan vara bra att börja med om man är helt ny i ägande av travhäst.
Hur gör man? Vad bör man tänka på? Bästa sättet är att man tar hjälp av en tränare. Som tränare kan man efter information av dig som intresserad skräddarsy ett upplägg som passar dig eller ditt företag.
Vanligast är att man köper en unghäst 1.5 år. Det är bättre förutsättningar att lyckas om man köper en ung häst så att man kan träna den från grunden och att man känner till hästens utveckling. Här får du också en fantastisk resa, för du får se din häst i en utveckling som går snabbare än du man tror. Vilket är otroligt stimulerande.

När du har hittat din häst så väntas det träning. Och man betalar en träningsavgift varje månad som är en fast kostnad för din häst. I den fasta träningsavgiften hos oss får du detta:

Daglig träning och skötsel av oss.
Boxhyra, strö och foder.
Skoning, vi samarbetar med Elisabeth Svär.

Det finns kostnader som tillkommer och kan variera bl.a:

Hästens personliga saker som täcke, grimma, bandage, fodertillskott, mm.
Veterinärkostnader.
Kostnader vid tävling som transport och utselningsavgift.

Träningsavgift Stall Stellan är 330 kr + moms / dag
+ 10% i provision vid prispengar

Vad får du utöver allt detta hos oss?

Alltid välkommen till stallet för en fika eller se din häst träna eller visa upp din häst för nära och kära. Vi har en väldigt bra hemsida och facebooksida som vi uppdaterar regelbundet med inlägg. Ett litet stall med en stor gemenskap.