Om Stellan Lundqvist

Om Stellan Lundqvist
Jag är nu 48 år gammal. Har hållit på med trav hela mitt liv. Min  far Stefan Lundqvist hade trav hästar när jag växte upp så där föddes mitt trav intresse. Hans största framgång var nog när Double Quick gick banrekord på färjestad för två åringar. Så träna & tävla med unghästar har jag haft med mig hela tiden.
Som tio åring köpte jag mig en ponny som jag tränade & tävlade med tills jag börja på gymnasiet. Där kom min första paus från travet. Men direkt efter skolan stämpla jag på igen.
Mikael J Andersson blev min första arbetsgivare. Några roliga år. Vi hade kul & hästarna tävla bra.
Sedan blev det Håkan & Bernt Arvidsson. Där vi hade väldigt fina framgångar i årgångs loppen. Tiba Lavec förgyllde perioden genom att vinna Breeders Crown för treåriga ston.
Efter två år blev det Olle Goop. Tre mycket lärorika år . Med balansering & tävlande med hästar i alla åldrar.
Sedan blev det Micke igen. Där jag fick jobba ganska självständigt med bra resultat. Power shot var stjärnan under den perioden.
Nu hade jag fått nog av Värmland. Flyttade till Skåne & Lutfi Kolgjini. Som jag var mycket nyfiken på med vad han höll på med. Där fick jag återigen fick lära mig mycket. Men efter två år ville jag hem.
Återigen blev det Olle & Björn Goop nu då. Blev tilldelade passhästar varav en av dom var en liten mörk elak rullig sak som hette Conny Nobell! Det är en annan historia som jag inte ska gå in på nu. Men det var några fantastiskt roliga år! Som stoppades av min ryggskada. Där av min andra paus.
Efter ett år i sängen. Ett års rehabilitering. Ett års arbete är jag tillbaka på banan.
Vill nu prova att driva ett eget trav stall med mina tankar & idéer. Men en sak har jag lärt mig under alla dessa år att det inte finns några genvägar till fram gång utan det är hårt arbete som gäller.