Lägesrapport

Hösten är här vilket innebär nya ”skolbarn i klassen”. Vi har fått in två unghästar (utöver vår egen) för inköring.

Tomasa Negra, ägd av Carola Lauth. Hon har varit hos oss i snart en månad och är en snäll liten svart tjej. Selen är på och hon har börjat acceptera grejerna och kan ta styrning någorlunda. Arbetsvillig tjej om en något energisk, men hon börjar förstå mer och mer vad ”skolan” går ut på.

Kalle på Kullen, ägd av Philip Spelling. Han har varit här i snart tre veckor och är en stor men snäll kille. Han har också selen på men har inte accepterat grejerna helt och han tänker lite snett ibland. Men styrningen börjar komma när han samlat sina tankar och lägger fokusen åt rätt håll.

Calico Jack är i vagn sedan en månad tillbaka och skött det bra, även om han testade grejerna lite i början. Något skeptisk ibland men hans självförtroende blir bättre och bättre. Han är nu opererad för en lös benbit och konvalisent fram till slutet av november då vi kan dra igång igen.

Dom vuxna hästarna tränar på för fullt och vi hoppas kunna göra några starter till innan det är dags för vinternträning.

Marielle Cape är i fin form för dagen och siktas mot Färjestad den 29 oktober. Hon har tränat på bra och är pigg och glad. På lördag blir det provlopp för henne som förberedelse inför starten, vi får hoppas hon inte är allt för taggad.

Herme’s Cape startade på Romme för en dryg vecka sedan men var inte riktigt i harmoni. Han är nu behandlad och vi tar nya tag och siktar in oss på att starta hemma på Färjestad i slutet av november.

Heart of Magic har tränat på och känns pigg och fin. Han är anmäld till Färjesdag den 17 oktober. Då han är inne i en positiv utvecklingskurva för dagen ska det bli spännande att får se honom på hemmaplan.

Tomorrow’s Dream skötte sitt premielopp kanon, trots grusstänk, för drygt två veckor sedan. Hon njuter av lite välförtjänt vila innan vinterträningen drar igång för hennes del.

K.A.Odin har smygit igång efter ett längre uppehåll på grund av hjärtmuskelinflamation. Han känns mjuk och smidig (och något tjock) för dagen. Vi skyndar långsamt med honom och siktar på comeback under nästa år.

Chantilly bakar sin Campo Bahia bebis och pälsen hennes börjar tjockna, vintern är annalkande.

Tomasa Negra
Tomasa Negra
Kalle på Kullen
Kalle på Kullen
Calico Jack
Calico Jack
Marielle Cape
Herme’s Cape
Heart of Magic
Tomorrow’s Dream
K.A.Odin
Chantilly – Hon vet bäst att hålla sig inomhus vid dåligt väder.