Vinterträningen fortsätter!

Nu gå vi in i februari och sista månaden av vinterträningen eller snarare allvädersträningen. Tyngsta perioden för både för tränare och hästar. Vi har ändå haft tur med att skogsbanan hemma hållit så pass bra som den har gjort, trots de tvära kasten i väderleken. Alla hästar har tränat på bra och har förhoppningsvis både blivit starkare och mognare nu under vintern.

Tomorrow’s Dream, ”Becky”, har tränat och gnuggat på hemma länge nu och är redo att börja gå lite lättare jobb inne på Färjestad. Hon fick för första gången åka in till Färjestad i förra veckan och titta på skogsbanan och rakbanan, det skötte hon kanon! Nu är det bara att jobba på kontinuerligt.

K.A Odin har blivit betydligt lugnare (hemma i alla fall) och har tränat på bra. Vi hoppas han har mognat i psyket och även kommer kunna hålla sig lugn inne på banan.

Herme’s Cape är ingen direkt vinterhäst och är inne i en period igen när han schabblar med travet. Men han har gnuggat på med träningen trots allt och ju närmare våren vi kommer, så kommer även travet för honom, hoppas vi.

Heart Of Magic, ”Dunderklumpen”, har också kämpat på bra under vintern och har fått lite tid att stärka upp sin stora kropp. Han har även blivit inriden och fått vara ute och klättra i skogen, vilket han verkar tycker är roligt.

Är vädergudarna med oss och banorna håller, hoppas vi succesivt kunna låta alla hästar börja gå lite lättare jobb inne på Färjestad under februari månad.

Becky inne på Färjestads rakbana för första gången!
Odin
Herman
Dunderklumpen